Назвали основну версію катастрофи літака в «Шереметьєво»

Читать на русском
Основною версією катастрофи літака Аерофлоту в московському аеропорту Шереметьєво названа помилка пілотів.

Основною версією катастрофи літака «Аерофлоту» в московському аеропорту «Шереметьєво» названа помилка пілотів.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує ТАСС, посилаючись на близькі до розслідування аварії джерела.

З'явилося відео зсередини літака, що згорів у РФНа кадрах видно, як один із пасажирів літака знімає полум'я, яке охопило крило лайнера Sukhoi Superjet 100.

Відзначається, що «чорні скриньки» SSJ-100 поки не розшифровані, однак попередньо встановлено, що екіпаж здійснив кілька помилок. Наприклад, при посадці швидкість зниження виявилася занадто високою, внаслідок чого занадто жорстким виявився дотик до злітно-посадкової смуги.

Також провина покладається й на працівників наземних служб, які могли швидше відреагувати на те, що трапилося. Ще однією помилкою називають те, що льотчики не змогли стабілізувати літак в посадковому положенні. Замість цього вони весь час намагалися притиснути ніс літака до землі, що призводило до нових «відскоків».

Через таких стрибки на злітно-посадковій смузі пасажири, що знаходились в задній частині літака, отримали травми. Пожежники прибули на місце події набагато пізніше, ніж почалася сам пожежа й порятунок пасажирів з борту лайнера. Можливе пояснення – той факт, що сама команда «Тривога» була віддана із запізненням.

Крім того, через поштовхи у пасажирів не було шансів самостійно вибратися з палаючого лайнера.

Повідомляється, що пожежа була дуже сильною, після попадання блискавки, через що літак сідав з невитраченим запасом пального.

Нагадаємо, в аварії пасажирського літака в «Шереметьєво» постраждала громадянка України. Наразі їй надають необхідну медичну допомогу.

Літак Superjet 100 5 травня здійснив аварійну посадку в аеропорту «Шереметьєво». Борт виконував рейс із Москви до Мурманська й злетів о 18:03. О 18:25 пілоти доповіли про аварійну ситуацію, через п'ять хвилин після цього літак здійснив посадку. Почалася евакуація пасажирів з допомогою рятувальних трапів.

Як повідомлялося, з 78 людей, які перебували на борту, вижили 37. Загинула 41 людина, серед загиблих також громадянин США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: