Літаки США провели розвідку біля окупованого Криму

Читать на русском
Біля узбережжя окупованого Росією Криму сьогодні літали відразу два літаки - літак-розвідник ВПС США Boeing RC-135V і протичовновий ВМФ США Boeing P-8A Poseidon.

Вдень у вівторок, 26 березня, два військові літаки США здійснювали патрулювання уздовж узбережжя окупованого Криму, а також окупованої частини Молдови і прикордонних із країнами Балтії територій РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Український мілітарний портал».

Літак Beech MC-12W Liberty провів моніторинг уздовж підконтрольної РФ «Придністровської-Молдавської Республіки». Beech MC-12W Liberty почав свій політ із авіабази США в Констанці. О 15:30 літак завершив завдання і почав повернення до пункту базування.

Біля узбережжя окупованого Росією Криму сьогодні літали відразу два літаки - літак-розвідник ВПС США Boeing RC-135V і протичовновий ВМФ США Boeing P-8A Poseidon.

Літак базується на авіабазі Суду Бей, розташованій на острові Крит. Звідки він вилетів і по прибуттю до акваторії Чорного моря о 7:35 здійснив дозаправку в повітрі, після чого почав патрулювання. Близько 9:30 до акваторії Чорного моря увійшов протичовновий літак Військово-морського флоту США Boeing P-8A Poseidon. Під час патрулювання він наближався до військово-морської бази окупаційних військ РФ у Севастополі на відстань 37 км.

Крім того, 26 березня транзитом через територію України до Балтики пролетів стратегічний розвідувальний безпілотний апарат RQ-4B Global Hawk, який моніторив ситуацію в Калінінградській області. Також був проведений політ вздовж прикордонних із Латвією та Естонією територій РФ.

Відзначимо, 25 березня РФ почала масштабні навчання десантників в окупованому Криму.

Також нагадаємо, до Чорного моря увійшов корабель-розвідник ВМС Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: