Назвали основні версії катастрофи літака в «Шереметьєво»

Читать на русском
Серед основних версій катастрофи літака в Шереметьєво технічна несправність і недостатня кваліфікація пілотів.

Серед основних версій катастрофи літака в «Шереметьєво» технічна несправність і недостатня кваліфікація пілотів.

Про це журналістам повідомила офіційний представник Слідкому РФ Світлана Петренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«Слідством розглядаються різні версії події, серед яких недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів та осіб, які проводили технічний огляд борту, а також несправність повітряного судна і несприятливі метеоумови», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося вже знайдені 2 із 4 «чорних ящиків», вони витягнуті з тієї частини літака, котра не горіла. Стало відомо, що загиблих будуть ідентифікувати за ДНК. Зараз вже опубліковані списки і триватиме протягом дня з'ясування осіб людей, які не змогли вибратися із палаючого літака.

Нагадаємо, 5 травня із аеропорту «Шереметьєво» вилетів лайнер, який мав приземлитися в Мурманську. Під час польоту над Московською областю літак раптово почав втрачати висоту, пілоти запросили екстрену посадку в аеропорту «Шереметьєво». Під час посадки лайнер вже був охоплений вогнем, пасажири і члени екіпажу були евакуйовані.

Відомо, що літак загорівся після того, як в нього під час час польоту влучила блискавка. Був втрачений зв'язок із диспетчером, потім відмовила вся автоматика. Екіпаж не став виробляти паливо. У результаті посадка сталася на середину смуги. Стійка шасі зруйнувалася, її елементи, можливо, потрапили до двигуна, який загорівся.

У результаті того, що сталося загинула 41 особа, 37 - вдалося врятувати. Через те, що сталося в Мурманської області оголосили триденну жалобу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: