У Раді розповіли, коли визначаться з датою інавгурації Зеленського

Читать на русском
Верховна рада України ухвалить постанову про призначення дати інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського на пленарному тижні 13-17 травня.

Верховна рада України ухвалить постанову про призначення дати інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського на пленарному тижні 13-17 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник голови Верховної ради України Ірина Геращенко в інтерв'ю телеканалу «Прямий».

У Зеленського розповіли про підготовку до інавгураціїСценарист Слуги народу Юрій Костюк розповів про те, як команда новообраного президента України Володимира Зеленського готується до інавгурації.

Вона впевнена, що парламент не зволікатиме з затвердженням дати інавгурації президента.

«Я переконана, що на перший пленарний тиждень, який розпочнеться 14 травня, буде ухвалено постанову про дату інавгурації», - сказала Геращенко.

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила Володимира Зеленського переможцем президентських виборів.

Згідно з даними ЦВК, у другому турі за кандидата Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців, за кандидата Петра Порошенка 24,45 %.

Сьогодні, 3 травня, офіційні результати виборів президента опублікували у «Голосі України».

Згідно із законом про вибори президента, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України.

Інавгурація має відбутися у найближчі 30 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: