Рубан повернувся в Україну – адвокат

Читать на русском
Валентин Рибін не уточнив конкретну дату повернення Рубана з-за кордону. За словами адвоката 7 травня Рубан і захист мають намір взяти участь в судовому засіданні у його справі.

Екс-керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан повернувся в Україну.

Про це розповів його адвокат Валентин Рибін, передають «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Савченко на волі: прийом перед виборами чи ні16 квітня стало відомо, що Надію Савченко, яку підозрюють в організації теракту, випустили з-під варти.

«Він вже давно в Києві», - сказав адвокат.

Валентин Рибін не уточнив конкретну дату повернення Рубана з-за кордону. За словами адвоката 7 травня Рубан і захист мають намір взяти участь в судовому засіданні у його справі.

Як відомо, Володимир Рубан був затриманий 8 березня на лінії розмежування під час перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів в центрі Києва, плануванні державного перевороту і незаконному поводженні зі зброєю. 9 березня київський суд заарештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. Потім його арешт неодноразово продовжували.

8 квітня, справу Савченко та Рубана було передано апеляційним судом на розгляд Дарницького районного суду, проте вже 10 квітня Дарницький суд задовольнив відведення всієї колегії суддів за заявою адвоката Рубана, і справу знову було передано до Київського апеляційного суду. 16 квітня Броварський міськрайонний суд ухвалив рішення звільнити з-під варти Надію Савченко та Володимира Рубана, так як термін запобіжного заходу закінчився, а новий не був обраний.

Нагадаємо, 26 квітня повідомлялося, що Володимир Рубан виїхав із України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: