У ГПУ прокоментували звільнення Савченко та Рубана з-під варти

Читать на русском
Звільнення з-під варти нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана прокоментували у Генеральній прокуратурі.

Звільнення з-під варти нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана прокоментували у Генеральній прокуратурі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган на сторінці в Facebook.

«15 квітня захист обвинуваченої Надії Савченко здійснювали вісім адвокатів за договором та один адвокат з «Центру вторинної правової допомоги», а Володимира Рубана – один адвокат за договором та один з «Центру вторинної правової допомоги», який залишив судове засідання у зв’язку з вступом у процес адвоката за договором. О 23 год. 10 хв. 15.04.2019 захисником обвинуваченого Рубана, адвокатом Шевчуком О.А. заявлено надумане клопотання про відвід секретарю судового засідання і після видалення колегії суддів до нарадчої кімнати для вирішення вказаного клопотання безпідставно залишив приміщення суду», - повідомила Сарган.

«Після повернення суду з нарадчої кімнати та продовження судового засідання у зв’язку з закінченням строку дії запобіжного заходу суд розпорядився звільнити обвинувачених з під варти. У зв’язку з відсутністю захисника обвинуваченого Рубана, адвоката Шевчука, суд прийняв рішення про відкладення судового розгляду, визначивши наступною датою судового засідання 07.05.2019. Таким чином, прокурори були позбавлені можливості заявити у вказаному судовому засідання клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно обвинувачених Савченко та Рубана», - написала прес-секретар генпрокурора.

Також Сарган зазначила, що під час підготовчого судового засідання прокурорами були виконані всі передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України дії щодо заявлення та підтримання клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу обвинуваченим.

«При цьому судом не виконано вимоги ч. 4 ст. 199 КПК України, якою визначено, що клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою має бути розглянуто судом до закінчення строку дії попередньої ухвали», - підсумувала вона.

Пізніше Савченко повідомила, коли повернеться на роботу в Раду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: