Савченко на волі: прийом перед виборами чи ні

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

16 квітня стало відомо, що Надію Савченко, яку підозрюють в організації теракту, випустили з-під варти. Рішення ухвалив Броварський міськрайонний суд Київської області в зв’язку з тим, що термін запобіжного заходу сплив. У цьому не варто шукати злий умисел.

Таку думку в своєму блозі висловив політолог, голова центру «Ейдос» Віктор Таран, передає «Слово і Діло».

«Прослідкувавши за перебігом судового процесу й тим, як слідство затягувалося, ми зрозуміємо, що стався простий збіг, а не злий умисел із прихованим сенсом до другого туру виборів на посаду президента України», – зазначив він.

Звільнення відбулося внаслідок того, що адвокати максимально використали недосконалість Кримінального кодексу, судової системи та процедурних моментів, щоб Савченко була на волі, додав політолог.

За два кроки від втрати недоторканності: як Савченко виконує обіцянкиНадію Савченко можуть позбавити депутатської недоторканності. Слово і Діло аналізувало, як нардеп виконує свої обіцянки.

«Жодної містифікації в тому, що Надію відпустили винятково до другого туру виборів, немає. Це звичайний збіг обставин, не більше», – підкреслив Таран.

Раніше директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін зазначив, що для здійснення теракту, який нібито планували нардеп Надія Савченко та переговорник Володимир Рубан, потрібно було до 20 осіб. За підрахунками експертів, теракт міг призвести до 7,5-10 тисяч постраждалих.

Тим часом звільнена з-під варти нардеп Надія Савченко планує вийти на роботу до парламенту 23 квітня.

Детальніше про те, що обіцяла нардеп і що з цього виконала, – в нашому матеріалі «За два кроки від втрати недоторканності. Як Савченко виконує обіцянки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: