Поліція розслідує зберігання патронів, знайдених НАБУ під час обшуку

Читать на русском
Слідчі поліції отримали доступ до справи Національного бюро про зловживання в міграційній сфері в розслідуванні про зберігання патронів.

Слідчі Національної поліції розслідують можливе незаконне зберігання патронів фігурантом кримінального провадження про зловживання в міграційній сфері, слідство в якому ведуть детективи Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в рішенні Києво-Святошинського районного суду Київської області від 3 квітня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, 24 січня 2018 року детективи НАБУ проводили обшук у кримінальному провадженні про зловживання в міграційній сфері в селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області. Під час слідчих дій детективи знайшли у фігуранта та вилучили 59 предметів зовні схожих на патрони. Зі слів власника будинку вказані предмети належать йому, які він зберігає майже п'ять років, про що зазначено в протоколі обшуку. Після чого детективи порушили кримінальне провадження за фактами зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

За інформацією поліції, експертиза встановила, що вказані 59 патронів є боєприпасами унітарними проміжними автоматними патронами калібру 5,45-39 мм, виготовленими заводським методом на Тульському патронному заводі у 1985 році. Постановою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького підслідність у цьому провадженні визначена за Національною поліцією.

У зв'язку з цим слідчі поліції просили суд надати доступ до документів НАБУ, а саме цього кримінального провадження, в якому міститься вказана експертиза та постанова про її призначення; сейф-пакет з патронами; протокол обшуку НАБУ та його відеозапис. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ провело новий обшук у спецоперації в міграційній службі. Раніше детективи планували провести обшук у судді з Василькова у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: