Події під САП: ГПУ викликає працівників НАБУ для вручення підозр

Читать на русском
Генпрокуратура викликала до себе двох працівників Національного бюро для того, щоб вручити їм підозри за заволодіння автомобілем.
Генеральна прокуратурафото: «Слово і Діло»

Генеральна прокуратура викликала працівників Національного антикорупційного бюро Дмитра Замотаєва та Олега Сербіна для вручення підозр за події неподалік від будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це на власній сторінці в Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно співробітників НАБУ Олега Сербіна та Дмитра Замотаєва. Вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозами застосування фізичного насильства та у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 365 КК України», – йдеться у повідомленні Лисенка.

За словами речника ГПУ, працівники НАБУ двічі проігнорували повістки до Генпрокуратури (21 березня і 26 квітня) для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження. Лисенко додав, що їх знову викликають до ГПУ на сьогодні, 3 травня.

Також він додав, що паралельно слідчі Державного бюро розслідувань направили клопотання до суду про привід Сербіна і Замотаєва до ГПУ для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження.

За даними журналіста «Слова і Діла», вказані особи є працівниками Управління спеціальних операцій.

Нагадаємо, охорона керівника САП Назара Холодницького нібито знайшло пристрій прослуховування в будівлі прокуратури й нібито блокувала працівників НАБУ. Пізніше на місце події приїхали працівники УСО НАБУ й сталася сутичка. В результаті, за словами Холодницького, був побитий його водій. Своєю чергою в НАБУ прокоментували ці події.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: