НАЗК внесло приписи посадовцям, серед них Кубів та Гриневич

Читать на русском
Агентство направило до суду 6 протоколів про адмінправопорушення та внесло 7 приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні прийняло рішення про направлення до суду 6-х протоколів про адмінправопорушення, які стосуються недотримання вимог закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) щодо врегулювання конфлікту інтересів, та внесло 7 приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба агенства.

Підручники для десятикласників не надійшли до шкіл у терміни, обіцяні ГриневичЛілія Гриневич обіцяла, що підручники будуть доставлені в школи в листопаді, але на початку грудня деякі з них ще друкувалися.

Внесено припис першому віце-прем’єр-міністру України – міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора департаменту залучення інвестицій Мінекономрозвитку Андрія Демчука, який не передав належні йому корпоративні права в управління протягом 30 днів після призначення на відповідну посаду, чим порушив вимоги частини першої статті 36 Закону.

Крім того, внесено 2 приписи міністру освіти і науки України Лілії Гриневич стосовно ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Бобала, який не вжив заходів щодо недопущення виникнення та врегулювання конфлікту інтересів у директора ННІ Національного університету «Львівська політехніка» Володимира Ортинського, чим порушив вимоги пункту 1 частини першої та частини четвертої статті 28 Закону, а також стосовно ректора Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Михайла Загірняка, який не повідомив про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів у зв’язку з перебуванням у його прямому підпорядкуванні близьких осіб, чим порушив вимоги частини першої статті 28 Закону. Водночас посадовими особами Міністерства освіти і науки не вжито у встановленому Законом порядку заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності ректора Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Михайла Загірняка, чим порушено вимоги частин третьої та четвертої статті 28 Закону.

Також внесено припис голові Поліської РДА Олександру, голові Макарівської РДА Тетяні Семеновій, директору юридичного департаменту Львівської міської ради Гелені Пайонкевич, ректору Національного університету «Львівська політехніка» Юрію Бобалу.

Нагадуємо, що приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Раніше НАЗК склало протокол на Вілкула.

Також у НАЗК назвали топ-порушення за березень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: