Оприлюднили офіційні результати президентських виборів

Читать на русском
У п'ятницю, 3 травня, парламентська газета Голос України опублікувала офіційні результати президентських виборів в Україні.

У п'ятницю, 3 травня, парламентська газета «Голос України» опублікувала офіційні результати президентських виборів в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на публікацію видання.

Праймеріз у БПП: навіщо це Порошенку та які ще зміни будуть у фракціїУ БПП пропонують проводити праймеріз для тих кандидатів, які хочуть увійти до команди. Про ініціативу та парламентські перспективи БПП поговорили з експертами.

Так, згідно із опублікованими результатами, перемогу на виборах здобув Володимир Зеленський, за нього проголосували 73,22% виборців (11 млн 541 тис. 528 осіб). За Петра Порошенка свої голоси віддали 24,45% виборців (4 млн 522 тис. 450 осіб).

«Таким чином, за підсумками повторного голосування 21 квітня 2019 року на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року обраним президентом України є кандидат на посаду президента України Зеленський Володимир Олександрович», - йдеться в опублікованому рішенні ЦВК.

Відзначається, що в цьому році до списку виборців було включено 30 млн 105 тис. 4 громадян України, з них участь у голосуванні взяли 18 млн 491 тис. 837 осіб.

Нагадаємо, 30 квітня, Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати виборів президента України. Під час засідання голова ЦВК Тетяна Сліпачук оголосила, що протокол про результати повторного голосування сформований, а члени ЦВК його підписали.

Також ЦВК заявила про готовність до дострокових виборів у Раду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: