У Брюсселі представили перші кроки Зеленського

Читать на русском
Команда новообраного президента представила послам ЄС програму з зовнішньої політики України на найближчий час.

Представники команди новообраного президента України Володимира Зеленського представили в Брюсселі його програму із зовнішньої політики на найближчий час.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив радник президента з міжнародних відносин, економіки, фінансової та банківської політики Олександр Данилюк, повідомляє Європейська правда.

З'ясувалося, про що говорив Зеленський на зустрічі з муфтіямиПереможець виборів президента Володимир Зеленський зустрівся з муфтіями та мусульманськими релігійними діячами та зазначив, що прагне миру між віруючими різних релігій.

«Вчора ми виступали на комітеті з питань політики і безпеки, членами якого є 28 послів країн ЄС. Ми представили там програму і перші кроки новообраного президента Володимира Зеленського. Ми побачили дуже високу зацікавленість, розуміння, що президент має високий рівень підтримки. Говорили про те, як активізувати роботу в нормандському форматі, як відповідати на провокації РФ, зокрема, паспортизацію в ОРДЛО», - сказав Данилюк.

Він зазначив, що пропозиція про зустріч надійшла від європейської сторони.

За його словами, сьогодні ще відбудуться зустрічі з дипломатичними радниками президента Єврокомісії і президента Європейської ради.

«Для нас це важливо, тому що багато реформ, які почалися раніше, повинні бути завершені зараз. Люди, які працювали з Україною раніше, тепер хочуть почути порядок денний нового президента і його першочергові кроки. Здається, те, що ми говорили, їх дуже порадувало», - зазначив радник з питань правоохоронної та антикорупційної політики Руслан Рябошапка.

Він також запевняє, що кримінальна відповідальність за незаконне збагачення буде відновлена.

«Однозначно так, це одна з наших першочергових ініціатив. Кримінальна відповідальність буде відновлена ​​за незаконне збагачення. Плюс ми запропонували додатковий інструмент, який дозволить нівелювати той негативний ефект, фактично амністію незаконно отриманих капіталів, яка відбулася завдяки рішенню Конституційного суду», - сказав Рябошапка.

Радник з міжнародних питань Олександр Данилюк зазначив, що це питання є одним з умов для успішної співпраці з МВФ.

«Для європейської сторони це також один із пріоритетів, вони кілька разів щодо цього говорили», - додав Рябошапка.

Раніше повідомлялося, що представники Зеленського поспілкувалися з послами ЄС. Радники новообраного президента в Брюсселі провели бесіду з послами ЄС на Комітеті з політики і безпеки.

Також в Конгресі США озвучили вимоги до Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: