Роковини одеської трагедії: на Куликовому полі почалися сутички

Читать на русском
В Одесі на Куликовому полі почалися сутички під час акції вшанування пам'яті жертв трагедії 2 травня 2014 року, повідомляють ЗМІ.

В Одесі на Куликовому полі почалися сутички під час акції вшанування пам'яті жертв трагедії 2 травня 2014 року, повідомляють ЗМІ.

Як повідомляється, всередину оточення пройшли близько 40 молодих людей із червоними кульками, пише «Слово і Діло».

П'ять років трагедії 2 травня: чи є загроза сепаратизму в Одесі2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення, які призвели до трагічних наслідків. За даними ГПУ, загинули 48 і поранені більш ніж 250 осіб. Більшість загиблих померли під час пожежі в Будинку профспілок.

Зазвичай у день пам'яті жертв трагедії в повітря запускають чорні кульки.

«Цих хлопців відразу ж обступили люди, які прийшли вшанувати пам'ять. Почалася штовханина й словесна перепалка. Молоді люди постійно вигукують «Слава Україні!». Обидві сторони конфлікту ображають один одного, ситуація напружена», – йдеться в повідомленні.

За даними видання, в Будинку профспілок перебувають близько 40 проукраїнських активістів і близько 300 прихильників Куликового поля, в основному люди похилого віку. Поліція не розділяє їх.

«Очевидці кажуть, що під час сутички одна з жінок вдарила ножем дівчину (чи то журналістку, чи то проукраїнську активістку). Дівчина не отримала поранень, постраждав лише її одяг. Поліція затримань не проводила», – зазначає видання.

Як повідомляє місцеве видання УСІ, особи, що прийшли з червоними кульками, почали дражнити присутніх і називати друге травня святом.

Як повідомлялося, сьогодні рівно п'ять років від моменту трагедії в Одесі, коли загинули 48 людей.

У МВС повідомили, що за п'ять років у цій справі винесли один вирок, до суду скерували три обвинувальних акти. В ООН розслідування називають виборчим та упередженим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: