НАБУ знайшло в судді майже 120 грамів «золотих виробів»

Читать на русском
Національне бюро під час обшуку в судді з Івано-Франківська знайшло золотих виробів на щонайменше 160 тисяч гривень.
Володимир Булка

Детективи Національного антикорупційного бюро в під час обшуку будинку підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки знайшли майже 120 грамів ювелірних виробів, схожих на золото.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що під час обшуку 7-8 серпня за місцем проживання судді були виявлені і вилучені ювелірні вироби. Ці предмети, зовні схожі на вироби з золота, були запаковані до сейф-пакету. Так, детективи вилучили 24 вироби, серед яких є такі: ланцюжки вагою 23,77 г з камінням білого, темного кольору і вагою 11,55 г; браслет вагою 12,54 гр.; брошка вагою 5,9 г та інші. Загальна вага виробів становить 118,11 г.

У зв'язку з тим, що санкція ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає можливу конфіскацію майна Булки, в разі визнання його провини детективи вирішили встановити вартість цих виробів. Так, НАБУ подало клопотання про призначення експертизи, на вирішення якої поставити наступні питання: з якого металу виготовлені вироби і якої проби; чи мають вони історичну або художню цінність і яка їх вартість?

Суддя клопотання задовольнив. Експертизу доручили провести Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

Нагадаємо, 8 серпня НАБУ викрило на хабарі в 5000 євро суддю Булку. Пізніше, журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі розслідування. Також суд призначив експертизу «міченого хабара», який вручили судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: