У «Самопомочі» пропонують захистити президента від олігархів: підготвували законопроект

Читать на русском
Самопоміч підготувала законопроект Про президента України, який передбачає позбавлення глави держави повноважень, не прописаних у Конституції.

«Самопоміч» підготувала законопроект «Про президента України», який передбачає позбавлення глави держави повноважень, не прописаних у Конституції.

Як інформує «Слово і Діло», про це віце-спікер парламенту Оксана Сироїд написала у Facebook.

Імпічмент та скасування недоторканності: чому Рада раптово активізуваласяСпікер ВР закликав розглянути законопроект про зняття депутатської недоторканості та анонсував, що ВР може вже цього четверга розглянути проекту закону, який, зокрема, регламентує процедуру імпічменту президента.

«Час для ухвалення таких законів, як Закон про Президента трапляється раз на 5 років - на початку або в кінці президентської та парламентської каденцій. Така природа влади. Однією з перших пропозицій, яку «Самопоміч» зробила Порошенку у 2014 році - підтримати законопроект Про Президента. Тоді він відмовився, і наслідки нам відомі. Сьогодні ми так само пропонуємо новообраному президенту Зеленському це рятівне для нього рішення», - написала Сироїд.

За словами віце-спікера, мета Закону Про Президента, який підготувала «Самопоміч» - «не обмежити владу Президента, а тільки привести її у відповідність до Конституції, і навіть більше - захистити Президента».

Нагадаємо, на погоджувальній раді у Верховній Раді запропонували розглянути на найближчому засіданні законопроекти про зняття депутатської недоторканності та про президента.

У перші 100 днів президентства Володимир Зеленський планує зняти недоторканність із депутатів, суддів і президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: