Україна збільшує витрати на армію - рейтинг SIPRI

Читать на русском
Торік витрати України на оборону склали 4,8 млрд доларів. Також у першу п'ятірку лідерів увійшли Саудівська Аравія, Індія та Франція.
Ілюстративне фото.

Сполучені Штати Америки витрачають найбільшу кількість коштів на оборонні потреби.

Як пише «Слово і Діло», йдеться у данних Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

Призов чи контрактна армія: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти обіцяють перехід від призову до професійної контрактної армії.

За даними SIPRI, у 2018 році Сполучені Штати витратили на армію 649 млрд доларів, що на 4,6% більше у порівнянні з попереднім роком. Друге місце в рейтингу посів Китай, його витрати на військові потреби минулого року склали 250 млрд доларів.

Україна в загальному рейтингу країн за витратами на військові потреби піднялася на 4 позиції та посіла 39 місце. Торік витрати України на оборону склали 4,8 млрд доларів.

Також у першу п'ятірку лідерів увійшли Саудівська Аравія, Індія та Франція.

Зазначимо, що Російська Федерація вперше з 2009 року не увійшла в п'ятірку лідерів за витратами на військові потреби. Витрати Росії минулого року склали 61,4 млрд доларів. В загальному рейтингу країн Росія посіла шосте місце.

Крім того, найвищі темпи росту витрат на оборону показала Туреччина. В 2018 році її витрати збільшилися відразу на 24%. Минулого року Туреччина витратила 19 млрд доларів.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак розповів, скільки нових зразків військової техніки отримали Збройні сили протягом останнього часу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: