Путін створює привід застосувати армію проти України – Турчинов

Читать на русском
Спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є свідомою ескалацією агресії проти України й тиском на її керівництво.
Ілюстративне фото.

Спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є свідомою ескалацією агресії проти України й тиском на її керівництво.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, коментуючи указ президента РФ Володимира Путіна.

Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛОУкраїна звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з указом Путіна про спрощену видачу російських паспортів для жителів ОРДЛО.

За словами Турчинова, видачею російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу «Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України».

«Це пов‘язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати Збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території», – заявив секретар РНБО.

«Відповідь на це може бути тільки одна – зміцнення нашого оборонного потенціалу та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну агресора», – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, у Зеленського прокоментували ситуацію з російськими паспортами в ОРДЛО.

Раніше Петро Порошенко відреагував на рішення РФ про спрощення видачі російських паспортів жителям «ДНР» і «ЛНР».

Порошенко заявив, що Кремль порушує міжнародне гуманітарне право. Він закликає Захід посилити санкції проти РФ.

Нагадаємо, у Росії спростили процедуру надання російського громадянства жителям так званих «Донецької та Луганської народних республік».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: