Православні християни відзначають Воскресіння Христове

Читать на русском
Сьогодні, 28 квітня православні християни відзначають Великдень, яке втілює в собі всю суть християнства.

Православні християни в неділю, 28 квітня, святкують Великдень - Воскресіння Христове - головне свято церковного року.

Про це пише «Слово і Діло».

В Україну привезли Благодатний вогоньБлагодатний вогонь спочатку доставили в Свято-Михайлівський Золотоверхий собор, де його зустрів настоятель Православної церкви митрополит Епіфаній.

Слово «Пасха» походить від назви старозавітного свята Пасхи, який в свою чергу був названий так від єврейського слова «пасах» ( «проходить повз»). Це свято було встановлено в пам'ять виходу євреїв з єгипетського рабства. Християни мають на увазі під «Великоднем» перехід від смерті до життя, від землі до неба.

Великдень поєднує в собі релігійну пам'ять, відбиту в усіх чотирьох Євангеліях.

Світле і радісне християнське свято знаменує віру в Бога і його силу. Саме з цього дня почалася колись нова епоха. Прийнявши мученицьку смерть за людські гріхи, воскреслий на третій день з волі Господа і на славу його Ісус став символом людства, знаменням того, що будь-хто зможе увійти в Царство Боже після завершення земного життя.

Для віруючих християн час великодніх свят - головна подія року. Підготовка до свята починається задовго до початку Пасхи. Суть посту - підготовка духу і тіла до святкування воскресіння Сина Божого. Під час посту завдання полягає не стільки у фізичному очищенні при відмові від багатьох продуктів, скільки в можливості пізнати свою силу духу і очиститися духовно. Триває піст 40 днів, стільки ж тривав пост Христа після його хрещення. Слід за ним Страсна Седмиця.

Раніше повідомлялося, що в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь.

Нагадаємо, в Україні цьогоріч на забезпечення громадської безпеки на великодні і травневі свята буде задіяно достатню кількість правоохоронців, зокрема, поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії.

Також нагадаємо, була названа вартість великоднього кошика в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: