У храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь

Читать на русском
Православні християни вірять, що священний вогонь, який виходить із могили Христа, є полум'ям сили воскресіння.

Патріарх Єрусалимський Феофіл Третій передав вогонь присутнім прочанам. Сьогодні ввечері київська делегація доправить його в Україну.

Про це пише Слово і Діло.

Сходження Благодатного вогню відбувається на місці, де Ісуса Христа розіп'яли й поховали, а потім він воскрес.

Православні християни вірять, що священний вогонь, який виходить із могили Христа, є полум'ям сили воскресіння. Вогонь з'являється у кувуклії (каплиці над Гробом Господнім) у велику суботу – найсуворіший день Великого посту.

У богослужінні перед сходженням вогню беруть участь представники Єрусалимської православної церкви, Єрусалимського патріархату Вірменської апостольської церкви, Коптської та Сирійської церков.

Ще не було жодного випадку, щоб Благодатний вогонь не сходив на Землю.

Нагадаємо, Храм Гробу Господнього побудували навколо печери в скелі, де, згідно з Біблією, був похований Ісус Христос після розп'яття. Будівля закладена в IV столітті за наказом імператора Костянтина. До створення храму це місце було за межами міста.

Як повідомлялося, в Україні цьогоріч на забезпечення громадської безпеки на великодні і травневі свята буде задіяно достатню кількість правоохоронців, зокрема, поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії.

Також нагадаємо, була названа вартість великоднього кошика в 2019 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: