В Україну привезли Благодатний вогонь

Читать на русском
Благодатний вогонь спочатку доставили в Свято-Михайлівський Золотоверхий собор, де його зустрів настоятель Православної церкви митрополит Епіфаній.

Вперше в історії об'єднаної помісної Православної церкви України з Єрусалиму для віруючих доставили Благодатний вогонь.

Про це пише Слово і Діло.

Раніше в Ізраїль вирушила делегація з 30 осіб, серед яких - священнослужителі, ветерани ООС, представників влади та громадські діячі з усіх областей України.

Благодатний вогонь спочатку доставили в Свято-Михайлівський Золотоверхий собор, де його зустрів настоятель Православної церкви митрополит Епіфаній. Там проходить Великодня служба на восьми мовах, зокрема французькою, англійською та грецькою.

Далі вогонь вирушив в усі регіони нашої країни, щоб кожен міг запалити від нього свічку.

Ще не було жодного випадку, щоб Благодатний вогонь не сходив на Землю.

Нагадаємо, Храм Гробу Господнього побудували навколо печери в скелі, де, згідно з Біблією, був похований Ісус Христос після розп'яття. Будівля закладена в IV столітті за наказом імператора Костянтина. До створення храму це місце було за межами міста.

Як повідомлялося, в Україні цьогоріч на забезпечення громадської безпеки на великодні і травневі свята буде задіяно достатню кількість правоохоронців, зокрема, поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії.

Також нагадаємо, була названа вартість великоднього кошика в 2019 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: