В Естонії стартують найбільші навчання НАТО

Читать на русском
В Естонії стартують найбільші міжнародні навчання під егідою НАТО Весняний шторм, участь в яких візьмуть понад дев'ять тисяч військовослужбовців із 13 країн, в тому числі України.

В Естонії стартують найбільші міжнародні навчання під егідою НАТО Весняний шторм, участь в яких візьмуть понад дев'ять тисяч військовослужбовців із 13 країн, в тому числі України.

Про це в неділю, 28 квітня, повідомила прес-служба Головного штабу Сил оборони Естонії, пише «Слово і Діло».

Обіцянка кандидата: чому для курсу України до ЄС і НАТО важливий 2023 рікСлово і Діло вирішило проаналізувати програмні обіцянки кандидатів на посаду президента України.

Початок навчань запланований на понеділок, 29 квітня. Відзначається, що основним завданням навчань, які триватимуть ппротягом трьох тижнів із 29 квітня до 17 травня, є відпрацювання синхронізації планування бойових дій, співпраці в управлінні, а також підвищення готовності до виконання тактичних завдань.

У маневрах візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Великобританії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії. Також у маневрах візьмуть участь військовослужбовці дислокованого в Естонії багатонаціонального батальйону НАТО, а також військовослужбовці країн-союзників і партнерів, які прибувають до республіки на час навчань.

Під час навчань будуть задіяні сотні одиниць техніки, включаючи бронетранспортери, бойові машини піхоти і танки, а також літаки і вертольоти ВПС Естонії і союзників. Зокрема, в небі Естонії будуть переміщатися винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Великобританії, штурмовики Су-22 ВПС Польщі, вертольоти ВПС Великобританії Wildcat і Apache, а також ВПС США Pave Hawk.

Крім того, в навчаннях візьмуть участь бойові кораблі ВМС Естонії і союзників. Найактивніша частина маневрів за участю бойових кораблів пройде з 6 по 9 травня в портах Талліна і повіту Ляяне-Вірумаа.

В основному навчання пройдуть на території повітів Ляяне-Вірумаа і Іда-Вірумаа, а також в Харьюмаа і Єгевамаа.

Раніше Чорноморський флот РФ провів бойові навчання в Криму.

Також нагадаємо, ЗСУ провели масштабні навчання з протиповітряної оборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: