Путін назвав першу тему можливої розмови із Зеленським

Читать на русском
Російський президент має намір за можливості поговорити з новообраним українським колегою про Донбас.

У разі переговорів із новообраним президентом України Володимиром Зеленським російський президент має намір насамперед обговорити врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це в суботу, 27 квітня, заявив сам Путін під час візиту в Китай, повідомляє ТАСС, передає Слово і Діло.

Якщо у нас колись буде зустріч, почнуться якісь переговори, чого я не виключаю, то ми передусім повинні будемо говорити про те, як закінчити конфлікт на південному сході України», - сказав Путін, відзначивши, що для врегулювання є «тільки один спосіб - виконання Мінських угод».

Путін звернув увагу на заяви Зеленського в ході виборчої кампанії про те, що той не збирається підписувати указ про амністію для бойовиків і не згоден із наданням особливого статусу Донбасу, що є ключовими пунктами Мінських угод 2015 року.

«А як можна без виконання Мінських угод вирішувати проблему «ЛНР/ДНР»? Я б із задоволенням поставив йому такі питання і подискутував на ці теми», - сказав російський президент.

Червоні «прапорці» для Зеленського: що стоїть за указом Путіна про видачу паспортів жителям «Л/ДНР»Видача російських паспортів у ДНР і ЛНР – це інструмент примусу України до виконання Мінських угод.

Він підкреслив, що за Зеленського проголосувало велике число українських громадян, і насамперед люди чекають рішення саме цих питань, оскільки «всім набрид цей конфлікт, всі втомилися від нього».

Також він розповів, що поінформував своїх європейських колег про ситуацію з Мінськими угодами.

«Сьогодні з колегами зустрічалися з європейських країн. Звичайно, проінформував про наше бачення розвитку ситуації в Україні, про подальшу імплементацію Мінських угод», - сказав Путін.

Як повідомлялося, раніше спецпредставник Держдепу США Курт Волкер підтримав прямий діалог Зеленського і Путіна. Пізніше радник Зеленського виступив проти переговорів із Путіним. Сам Зеленський поки ніяких заяв не робив.

Також Слово і Діло дізналось, чим може бути небезпечний діалог з Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: