Кабмін призначив виконуючого обов'язки гендиректора ЧАЕС

Читать на русском
Як повідомляється в розпорядженні, дану кандидатуру на посаду виконуючого обов'язки гендиректора ЧАЕС запропонувало Міністерство екології та природних ресурсів.

Кабінет Міністрів України призначив виконуючим обов'язки генерального директора Чорнобильської атомної електростанції Сергія Калашника.

Відповідне розпорядження Кабміну № 274-р від 24 квітня опубліковано на сайті уряду, пише «Слово і Діло».

«Погодитися з пропозицією міністра екології та природних ресурсів щодо призначення виконуючим обов'язки генерального директора державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» Калашника Сергія Васильовича», - йдеться в розпорядженні.

Як повідомляється в розпорядженні, дану кандидатуру на посаду виконуючого обов'язки гендиректора ЧАЕС запропонувало Міністерство екології та природних ресурсів.

Калашник раніше працював заступником керівника проекту спільного підприємства «НОВАРКА» (компанії VINCI CGP/BOUYGUES).

Нагадаємо, гендиректором ЧАЕС був Ігор Грамоткін. 27 липня 2018 року він подав у відставку через розбіжності з міністерством екології України. На офіційному сайті ЧАЕС було відзначено, що для успішного завершення реалізованих на електростанції проектів була потрібна злагоджена робота всіх залучених сторін, однак влада створила штучний конфлікт із керівництвом станції, який швидко набув особистісного характеру.

Після нього роль виконуючого обов'язки генерального директора Чорнобильської атомної електростанції виконував Валерій Сейда.

Нагадаємо, в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася аварія, найбільша техногенно-екологічна катастрофа сучасності.

Раніше повідомлялося, що 1 січня 2019 року набув чинності закон про продовження програми зняття з експлуатації ЧАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: