Денісова пропонує змінити закон про чорнобильців

Читать на русском
Денісова закликала парламент якнайшвидше ухвалити зміни до чинного закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Ілюстративне фото.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала парламент якнайшвидше ухвалити зміни до чинного закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

«Гарячі випробування» на новому сховищі ЧАЕС не стартували у 2018 році, як планував ПорошенкоВипробування на новому сховищі відпрацьованого палива так і не почалися в 2018 році. Порошенко провалив свою обіцянку.

«У секретаріаті створена робоча група, яка спільно з представниками громадських організацій напрацювала законопроект № 10169. Він вже перебуває у Верховній Раді. Наполягаю на якнайшвидшому ухваленні парламентом законопроекту про внесення змін до чинного закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - йдеться у повідомленні.

Денісова наголосила, що досі невирішеним залишається питання справедливих виплат пенсій по інвалідності ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

«Символічно, що саме сьогодні Конституційний Суд України має розглянути скаргу громадян про неконституційність частини третьої статті 59 закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - зазначила омбудсмен.

Вона зауважила, що згадана стаття встановлює особливий порядок обчислення пенсії по інвалідності виключно для військовослужбовців із числа солдат строкової служби, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, сьогодні відзначають 33 роковини аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилин на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний хімічний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку і машинного залу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: