Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у квітні

Читать на русском

Президентські вибори буквально паралізували решту політичного життя в Україні, позначилося це й на обіцянках. У квітні майже незмінний лідер «найбільш балакучих» політиків – Володимир Омелян – дав лише 11 нових обіцянок, його не обігнав ніхто. «Слово і Діло» розбиралося, хто ще увійшов до рейтингу.

Напевно, головна обіцянка міністра інфраструктури за цей місяць – тарифи на пасажирські перевезення не будуть підвищуватися. «Ми будемо робити акцент на класності. Ми плануємо розбити вагони на перший, другий і третій класи. Я вважаю, що це справедливо. Кожен пасажир зможе обрати собі поїздку відповідно до своїх доходів. У квітні плануємо завершити тарифікацію поїздок залежно від класності», – пояснив Омелян.

Крім того, міністр пообіцяв до кінця наступного року збудувати автобан Київ-Чернігів, а також завершити будівництво дороги Запоріжжя-Маріуполь.

Голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко дав у квітні 10 обіцянок. Зокрема, він запевнив, що до початку сезону відпочинку запустить новий упорядкований центральний пляж біля Шацьких озер і реконструйовану Набережну в селі Світязь. «Крім цього, в планах створення історико-культурного центру в Олиці та реконструкція музею Лесі Українки в Колодяжному в межах святкування 150-річчя від дня народження відомої волинянки», – пообіцяв чиновник.

Руслан Марцінків цього місяця взяв на себе вісім зобов'язань. У планах у мера Івано-Франківська провести освітлення на 20 вулицях міста, залатати ями на вулиці Дорошенка, встановити лавки та гойдалки в парку «Молодіжний».

У парламенті після першого туру виборів настало затишшя, з народних депутатів найбільше обіцянок дав Євген Балицький – лише три. «Це проблема з парламентом, це куплені округи, це постійно одні й ті ж особи. Я голосуватиму проти системи мажоритарної і я голосуватиму за пропорційну систему», – дав нардеп одразу дві обіцянки. Також він заявив, що повернеться до Партії регіонів, якщо її відновлять.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, які обіцянки президент Петро Порошенко має встигнути виконати до кінця каденції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: