З'ясувалося, кого хочуть призначити генпрокурором замість Луценка

Читать на русском
Команда Володимира Зеленського, обраного новим президентом України, заявила, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко має піти у відставку.

Команда Володимира Зеленського, обраного новим президентом України, заявила, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко має піти у відставку.

Про це заявив радник Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк на заході Європейської бізнес асоціації New 5 year challenge: Expectations. Hopes. Concerns в Києві, передає «Слово і Діло» в четвер, 25 квітня.

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

«Окрема позиція щодо Юрія Луценка. Я розумію, що зараз є колосальне бажання істеблішменту зберегти статус-кво. Але Володимир під час оголошення результатів виборів зробив важливу заяву: він вважає, що Луценко - людина минулого. І він, якщо хоче, може повернутися в політику, але точно піти з посади генерального прокурора, куди мають прийти люди, які проведуть реальну реформу», - заявив він.

Обійняти посаду, на думку штабу Зеленського, повинен виходець із активістів, котрі з'явилися в останні роки.

«У нас достатньо людей, які можуть проявити себе на цій посаді та мають хорошу репутацію і серйозну підтримку суспільства. У нас багато антикорупційних активістів. Я б радив би, щоб хтось із активістів обійняв цю посаду», - заявив Данилюк.

Раніше у Зеленського повідомили, які зарплати мають бути у військових.

Також нагадаємо, у Зеленського прокоментували ситуацію з російськими паспортами в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: