Сурков розповів про паспорти РФ в ОРДЛО

Читать на русском
Помічник президента Росії заявив, що рішення Володимира Путіна про видачу жителям окупованого Донбасу російських паспортів є обов'язком влади РФ перед людьми, які говорять і думають російською.
Ілюстративне фото.

Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що рішення Володимира Путіна про видачу жителям окупованого Донбасу російських паспортів є обов'язком влади РФ перед людьми, які «говорять і думають російською».

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив російському виданню ТАСС.

Переговори з Путіним: чому для Зеленського зараз небезпечні та чи потрібен посередникКурт Волкер підтримав ідею прямих переговорів Зеленського з Путіним. Член команди Володимира Зеленського Іван Апаршин вважає, що про прямі переговори щодо Донбасу не варто навіть говорити, тому що це програшний варіант.

«Це обов'язок Росії перед людьми, які говорять і думають російською мовою, які зараз опинилися в дуже важкій ситуації через репресивні дій київського режиму. Україна відмовляється визнавати їх своїми громадянами, вводячи економічну блокаду, не допускаючи їх на вибори, застосовуючи проти них військову силу», - заявив він.

За його словами, рішення Путіна є «абсолютно справедливим і неминучим».

«Отримавши паспорти, люди будуть відчувати себе більш захищеними і вільними», - підкреслив помічник Путіна.

Нагадаємо, Путін спростив отримання російського громадянства для жителів «Л/ДНР».

Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: