Порушення на виборах: кількість повідомлень перевищила 11 тис.

Читать на русском
Тематика звернень до поліції була доволі різноманітною: від незаконної агітації до підкупу виборців, від хуліганства до перешкоджання виборчому праву.

До Національної поліції надійшло 11 162 повідомлення про порушення під час виборів 2019.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пресс-службу Нацполіції.

Як повідомляється, тематика звернень до поліції була доволі різноманітною: від незаконної агітації до підкупу виборців, від хуліганства до перешкоджання виборчому праву.

«Найбільше навантаження за кількістю повідомлень про порушення виборчого законодавства зафіксували у місті Києві, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях", - повідомив Сергій Князєв.

Із загальної кількості 878 повідомлень поліцейські кваліфікували за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли інформацію про 430 подій. У 30 випадках особам, винним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, вже повідомлено про підозру.

«Незважаючи на залучення значної кількості поліцейських до забезпечення безпеки та реагування на події, пов’язані з виборами, в державі не допущено зниження якості та ефективності виконання завдань із протидії злочинності», - додав голова Нацполіції.

Нагадаємо, вибори президента України проходили у два тури. Перший тур відбувся 31 березня, другий - 21 квітня. За результатами другого туру перемогу здобув Володимир Зеленський. За нього віддали голос 73,22% українців.

Раніше повідомлялося, що міжнародні спостерігачі ОБСЄ не зафіксували прямого втручання Російської Федерації у день президентських виборів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: