Вибори-2019: в «Опорі» розповіли про порушення у Хмельницькій області

Читать на русском
У Хмельницькій області під час голосування у другому турі президентських виборів спостерігачі громадянської мережі «Опора» зафіксували декілька поодиноких випадків, коли в списках були прізвища померлих людей.

У Хмельницькій області під час голосування у другому турі президентських виборів спостерігачі громадянської мережі «Опора» зафіксували декілька поодиноких випадків, коли в списках були прізвища померлих людей, траплялося також, що виборці не знаходили себе у списках.

Про це повідомив координатор «Опори» в Хмельницькій області Андрій Попик у коментарі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Рейтинги кандидатів: чим небезпечний для Зеленського електоральний розривУ другому турі виборів президента майже 73 відсотки українців із тих, хто визначився й має намір голосувати, готові підтримати шоумена Володимира Зеленського, за його опонента Петра Порошенка готові проголосувати 27 відсотків.

Так, виборці повідомляли, що їхні родичі померли, але масовості таких ситуацій немає.

«Ми не можемо стверджувати, що хтось масово включав померлих до списків виборців. Це поодинокі випадки, які не мають впливати і не можуть бути використані для якихось фальсифікацій. Але проблеми зі списком виборців є, є також люди, які не знаходили себе в списках. Хоча ми фіксуємо набагато менше таких людей в порівнянні із першим туром. Після першого туру багато людей перевірили себе у списках виборців або реєстри якісніше провели роботу», - зазначив Попик.

За словами координатора «Опори», в області в порівнянні з першим туром порушень набагато менше.

Станом на 17:00 правоохоронці зафіксували 938 повідомлень про порушення норм законодавства, відкрили 12 кримінальних проваджень, склали 13 адмінпротоколів.

Нагадаємо, у Львівській області священик хотів проголосувати без паспорта.

Раніше під Києвом виборець втік з бюлетенем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: