Білорусь частково відновила експорт палива в Україну та Польщу

Читать на русском
Білорусь частково відновила експорт світлих нафтопродуктів в Польщу і Україну. Про це повідомив заступник голови концерну Білнафтохім Володимир Сизов.

Білорусь частково відновила експорт світлих нафтопродуктів в Польщу і Україну.

Про це повідомив заступник голови концерну «Білнафтохім» Володимир Сизов журналістам у четвер у Мінську, 25 квітня, пише «Слово і Діло».

Заборона РФ на експорт нафти: що це означає та як вплине на вартість пальногоРосія запровадила заборону або обмеження на експорт в Україну низки сировинних товарів, у тому числі нафти та нафтопродуктів. Навіщо та як це вплине на ціни, поговорили з експертами.

«Нами було ухвалено рішення задовольнити частково потреби іноземних контрагентів, з якими укладені контракти на поставку нафтопродуктів», - сказав Сизов.

«Ухвалено рішення про постачання близько 32 тис. тонн дизельного палива в напрямку України, 8 тис. тонн дизельного палива в напрямку Польщі і близько 10 тис. тонн автомобільних бензинів також в напрямку українського ринку», - додав він.

Сизов назвав позитивною ситуацією початок поставок «чистої» нафти по нафтопроводу Сургут-Полоцьк.

«Нафтан» зараз працює на завантаженні 12 тис. тонн нафти на добу, Мозирський НПЗ на сьогодні переробляє 18 тис. тонн на добу», - уточнив заступник голови концерну. За його словами, дані обсяги переробки нафти дозволили створити необхідний страхувальний запас нафтопродуктів для забезпечення внутрішнього ринку і ухвалити рішення про часткове відновлення експорту.

Транзит російської нафти через Білорусь в Україні триває.

«У напрямку України зараз прокачування нафти триває. Ми підтримуємо зв'язок із оператором українських нафтопроводів», - сказав Сизов.

«По мірі зміни обстановки ми будемо додатково інформувати про ситуацію», - додав він.

Відзначимо про те, що Білорусь оголосила про припинення експорту світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії стало відомо 23 квітня.

Раніше повідомлялося, Польща зупинила транзит нафти по нафтопроводу Дружба і повідомила про даний факт Білорусь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: