Морський трибунал ООН назвав дату слухань щодо полонених українських моряків

Читать на русском
Міжнародний трибунал з морського права призначив слухання України проти Росії 10-11 травня.

Президент Міжнародного трибуналу з морського права визначив дати слухань у справі про застосування тимчасових заходів щодо РФ за порушення імунітетів трьох українських військово-морських кораблів і 24 членів їх екіпажів.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook, передає «Слово і Діло».

США знову вимагають від РФ відпустити українських моряківПосольство США в Україні заявило, що Росія має негайно відпустити українських моряків, яким у РФ продовжили строк арешту.

«Публічні слухання відбудуться 10-11 травня 2019 року», - повідомила Зеркаль.

За її словами, процедурний наказ буде опубліковано на сайті Трибуналу.

Раніше повідомлялося, що Україна і РФ в Гаазі обговорили звільнення моряків. Російська сторона кардинально змінила тон розмови на зустрічі за позовом до Міжнародного трибуналу ООН з морського права, кажуть в МЗС України.

Минулого тижня стало відомо, що Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі і 24 військовослужбовців, які були захоплені біля Керченської протоки.

Своєю чергою, МЗС РФ звинуватив Україну в «недобросовісності». У Москві вважають, що Київ використовує ситуацію з захопленням кораблів «у внутрішньополітичних цілях». Також російська сторона вважає, що «Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду керченського інциденту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: