Україна висловила в ООН протест через нові репресії в Криму

Читать на русском
Постійний представник України при ООН зробив заяву щодо засудження громадян України в анексованому Криму.

У п'ятницю, 19 квітня, постпред України при ООН Володимир Єльченко висловив протест через засудження українських громадян у Сімферополі і поінформував генсека ООН Антоніу Гутерреша про чергове порушення прав людини в Криму.

Про це повідомляє Постійне представництво України при ООН на своїй сторінці у Twitter, пишет «Слово і Діло».

«Україна висловила протест через неправомірне рішення російського окупаційного «суду» в Сімферополі про засудження громадян України за сфабрикованими звинуваченнями», - йдеться в повідомленні.

Володимир Єльченко направив лист генсеку ООН і додав до нього заяву МЗС України.

«Світ має бути поінформований про порушення прав людини в окупованому Криму», - підкреслили дипломати.

Нагадаємо, 27 березня в Криму проводилися обшуки, щонайменше, у 25 будинках кримських татар, у тому числі активістів громадського об'єднання Кримська солідарність. Всього було затримано 20 осіб, їх вивезли у ФСБ у Сімферополі.

У прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводилися за місцем проживання нібито прихильників забороненої в Росії організації Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі. Проти затриманих порушено справи за статтею про організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації.

Незабаром стало відомо, що в Ростові-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, у будинках яких напередодні проводили обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: