ОБСЄ засудила переслідування кримськотатарських активістів у Криму

Читать на русском
Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір засуджує арешт активістів Кримської солідарності після масових обшуків 27 березня в анексованому Криму.

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір засуджує арешт активістів «Кримської солідарності» після масових обшуків 27 березня в анексованому Криму і закликає до негайного звільнення з російського СІЗО.

Як пише «Слово і Діло», про це пишуть «Крим.Реалії».

Після повідомлень про арешт кількох цивільних журналістів в Криму, представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дезір засудив триваюче погіршення свободи висловлювань думок і безпеки журналістів на півострові.

«Практика придушення критичних голосів у Криму неприпустима. Я закликаю відповідальних за арешти поважати роль всіх діючих осіб ЗМІ і звільнити постраждалих журналістів. Вони повинні мати можливість виконувати свою роботу без надмірного втручання або страху перед насильством», - йдеться в заяві Дезира.

Нагадаємо, що 27 березня під час незаконних обшуків в окупованому Криму в будинках кримських татар російські силовики затримали 20 осіб. Їх підозрюють в участі в організації «Хізб ут-Тахрір». На наступний день в Ростові-на-Дону були затримані ще троє кримських татар.

Співробітники прикордонного управління ФСБ і Росії в Криму сьогодні, 17 квітня, заявили про затримання підозрюваного в участі у діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: