Гройсман відреагував на зміну цін на газ для населення з 1 травня

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман задоволений заявою Нафтогазу про зниження цін на газ для населення з 1 травня 2019 року.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман задоволений заявою «Нафтогазу» про зниження цін на газ для населення з 1 травня 2019 року.

Про це він сказав журналістам під час інспектування дорожніх робіт у Київській області у вівторок, 22 квітня, пише «Слово і Діло».

Гройсман заявив, що існує гранична ціна газу на рівні 8,55 грн за кубометр.

«Якщо ринки знижуються, «Нафтогаз» зобов'язаний знижувати ціну на газ для громадян», - сказав прем'єр.

У той же час Гройсман зазначив, що «Нафтогаз» почав використовувати своє монопольне становище і почав «крутити це питання, враховуючи лише свої комерційні інтереси».

«І коли у нас не було взаєморозуміння, я сказав, що до 24 квітня у них («Нафтогазу» - ред.) є час визначитися. Вчора, я радий, що вистачило здорового глузду, щоб зробити заяву, що газ із 1 травня буде опущений на 300 гривень за тисячу кубів», - сказав він.

Крім того, прем'єр підкреслив, що більше не збирається ні з ким «грати у кішки-мишки».

«Це другий раз, коли я поставив дуже жорстку вимогу «Нафтогазу», третього разу не буде», - додав Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів і НАК «Нафтогаз-України» узгодили зменшення регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень 2019 року в 8247 гривень за тисячу куб. м.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: