У «Нафтогазі» назвали ціну на газ із травня

Читать на русском
Вартість газу для побутових споживачів з 1 травня становитиме близько 9,7-9,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не зможе виконати останню постанову Кабміну про зниження ціни на газ для населення.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив керівник газового дивізіону «Нафтогазу» Андрій Фаворов.

Зазначимо, йдеться про зниження ціни на газ для населення відповідно до постанови №293, яка в той же час не скасовує режим спецзобов'язання (ПСЗ), покладений на НАК постановою №867. Цей режим також передбачає, що з 1 травня ціна на газ для побутових споживачів має становити близько 9,7-9,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів, хоча уряд на початку місяця розпорядився знизити її до 8,38 гривні за кубометр.

«Ми будемо змушені дотримуватися чинної постанови №867, якою на нас покладено спецзобов'язання. Але наша позиція залишається незмінною. НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозиція. Цей рівень може бути як вищим за ціну, встановлену Кабміном, так і нижчим», - підкреслив Фаворов.

Зазначимо, що з 1 квітня ціна за куб газу для побутових споживачів становить 8,35 грн.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що не бачить причин для зростання цін на газ. Прем'єр закликав місцеву владу скоригувати ціни на поставку гарячої води зі зниженими цінами на газ.

Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року Кабмін підвищив ціни на газ для населення на 23,5% у відповідності з раніше досягнутими угодами з МВФ. Однак у березні стало відомо, що «Нафтогаз» запропонував побутовим споживачам з 1 квітня купувати газ за ціною на 2% нижче за встановлену Кабміном - за 8,38 гривні за кубометр. Водночас для промспоживачів «Нафтогаз» знизить ціни з квітня відразу на 19%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: