Безпілотник ОБСЄ розбився на Донбасі

Читать на русском
Поблизу лінії зіткнення в Донецькій області розбився безпілотний літальний апарат (БПЛА) спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Поблизу лінії зіткнення в Донецькій області розбився безпілотний літальний апарат (БПЛА) спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у звіті ОБСЄ, опублікованому на сайті організації в п'ятницю, 19 квітня.

Згідно зі звітом, команда СММ запустила БПЛА дальнього радіусу дії для здійснення польоту над підконтрольними і непідконтрольними уряду районами Донецької області в 20:45 четверга, 18 квітня. О 1:26 п'ятниці, 19 квітня, пролітаючи над районом поблизу н.п. Вугледар, БПЛА втрачав сигнал обох GPS-модулів внаслідок дії перешкод (по оцінці, внаслідок глушіння).

«Дія радіоперешкод тривала до 2:35, коли команда місії втратила контроль над БПЛА, намагаючись направити апарат до наземної станції контролю польотів неподалік від н.п. Степанівка», - йдеться у звіті.

Новини за темою: Безпілотник ВПС США проводить розвідувальний політ в зоні проведення ООС За оцінкою СММ, БПЛА розбився о 2:36 в районі на захід від Горлівки та на північний схід н. п. Новгородське.

«Зараз занадто рано робити висновки про причини інциденту. Район, де імовірно розбився БПЛА, розташований поблизу лінії зіткнення і вважається значно замінованим, а тому доступ СММ в цей район вкрай обмежений. Вдень 19 квітня погодні умови не дозволили здійснити політ БПЛА середнього радіусу дії», - розповіли в організації, зазначивши, що місія вживає невідкладних заходів для встановлення місцезнаходження БПЛА.

Раніше бойовики обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ поблизу селища Чермалик в Донецькій області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: