США та ЄС зробили заяву перед другим туром виборів

Читать на русском
США та Європейський Союз продовжать співпрацю з Україною незалежно від результату президентських виборів, другий тур яких запланований на 21 квітня.

США та Європейський Союз продовжать співпрацю з Україною незалежно від результату президентських виборів, другий тур яких запланований на 21 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це заявляють посол США в Україні Марі Йованович та глава представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, передає «Інтерфакс-Україна».

Другий тур виборів-2019: чи є електоральний резерв у кандидатівЗа даними підрахунку голосів і результатами екзит-полів до другого туру президентських виборів-2019 виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

«Уряд США продовжуватиме співпрацювати з будь-яким кандидатом, якого оберуть українці як президента. Ми продовжуватимемо працювати над тими речами, які важливі і для українського народу, і для США, а саме: успішне вирішення конфлікту на сході, процвітаюча економіка і повага урядом усіх громадян відповідно до закону», - сказала Йованович, виступаючи перед короткостроковими спостерігачами ENEMO в другому турі президентських виборів в Україні в п'ятницю.

Вона зазначила, що перший тур виборів відбувся на конкурентній основі, вільно від жорстокості та нелегітимних процесів. «Сподіваємося, що в неділю така позитивна тенденція триватиме», - додала посол.

Своєю чергою Мінгареллі підтримав свою колегу: «В Європейському союзі ми надалі підтримуватимемо український народ незалежно від результату виборів для того, щоб просувати демократію, модернізацію України та євроінтеграцію».

Він також відзначив важливість того, що з результатами першого туру президентських виборів погодилися всі кандидати.

Як відомо, другий тур виборів президента відбудеться 21 квітня. А сьогодні на НСК Олімпійському в Києві пройдуть дебати кандидатів Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: