США знову вимагають від РФ відпустити українських моряків

Читать на русском
Посольство США в Україні заявило, що Росія має негайно відпустити українських моряків, яким у РФ продовжили строк арешту.

Посольство США в Україні заявило, що Росія має негайно відпустити українських моряків, яким у РФ продовжили строк арешту.

Як пише «Слово і Діло», про це сказано у Twitter посольства.

Захоплення моряків: трибунал отримав запит УкраїниСлухання за запитами про призначення тимчасових заходів зазвичай проводяться через два-три тижні після подачі запиту, відзначили в трибуналі.

У відомстві підкреслили, що рішення російського суду щодо продовження ув'язнення - жахливе.

«Рішення російського суду про несправедливе продовження тримання під вартою українських моряків - жахливе. Росія повинна негайно повернути Україні затриманих членів її екіпажу і судна та поважати суверенітет і територіальну цілісність України», - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, адвокати військовополонених моряків у триденний строк оскаржать постанови про продовження строків тримання під вартою відносно кожного військовополоненого українського моряка. Відносно всіх військовополонених суди прийняли рішення про задоволення клопотання слідства і продовження строків тримання під вартою ще на три місяці - до кінця липня.

Лефортовський райсуд Москви продовжив строк утримання під вартою усім 24 українським морякам до кінця липня.

Українське МЗС висловило протест через рішення суду, заявивши, що Україна вимагає звільнення усіх затриманих моряків, повернення кораблів і гарантій свободи судноплавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: