У БПП прокоментували ймовірний розпуск Ради після виборів

Читать на русском
Березенко прокоментував ймовірність розпуску Верховної ради та позачергових виборів парламенту у разі перемоги на виборах президента кандидата Володимира Зеленського.

Заступник глави фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко прокоментував ймовірність розпуску Верховної ради та позачергових виборів парламенту у разі перемоги на виборах президента кандидата Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю виданню «Українська правда».

Березенко провалив обіцянку домагатися впровадження пропорційної моделі виборів до РадиНародний депутат Сергій Березенко мало того, що провалив обіцянку, потім ще й відмовився від неї.

За його словами, перспектива позачергових виборів можлива.

«Я свідомий того, що така перспектива можлива, і правове підкріплення такої позиції проведення дострокових виборів сьогодні оцінюється як 50 на 50. Якби ви мене запитали, чи є юристи, які б змогли обґрунтувати можливість проведення дострокових виборів - так, є. Як будуть розвиватися події, це залежить як мінімум від новообраного президента, від Верховної ради і від багатьох інших факторів», - зазначив парламентар.

Березенко підкреслив, що 27 травня новий президент може розпустити Раду.

«Має законне право», - прокоментував депутат ВР.

Нагадаємо, чинний президент України і кандидат на виборах 2019 Петро Порошенко прокоментував можливість дострокового припинення повноважень парламенту. За словами Порошенка, на даний час ніяких конституційних підстав для дострокового припинення повноважень українського парламенту немає.

Також спікер Верховної ради Андрій Парубій розповів як працюватиме парламент та Кабінет міністрів після президентських виборів 2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: