У НАБУ відповіли на звинувачення Луценка у впливі на вибори в США

Читать на русском
У НАБУ підкреслюють, що уряд США в цілому і Посольство США в Україні, зокрема, завжди підтримували Україну і НАБУ як інститут з моменту його створення в 2015 році.

У Національному антикорупційному бюро вважають спробою дискредитації заяву генпрокурора Юрія Луценка, який заявив про можливий вплив бюро на вибори президента США в 2016 році.

Про це йдеться в заяві НАБУ, оприлюдненій 22 березня, пише «Слово і Діло».

Луценко заявив про список «недоторканних» від посла США: реакція соцмережГенпрокурор Юрій Луценко розповів про список недоторканних, який йому дала посол США Марі Йованович.

Раніше американське видання The Hill опублікувало інтерв'ю з Луценком, в якому він говорить про розслідування «українського змови» на користь Хілларі Клінтон - конкурента Дональда Трампа на виборах.

«Компетенція НАБУ - викриття та притягнення до відповідальності саме українських топ-чиновників. Тому, ніяких доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта детективи НАБУ не збирали і не передавали, оскільки це поза компетенцією Національного бюро», - йдеться в коментарі бюро.

За словами НАБУ, генпрокурор добре знайомий із цим фактом, адже всі матеріали розслідування «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів» (крім епізоду щодо дій колишнього голови Центральної виборчої комісії, слідство по якій зупинено прокурорами САП) ще в червні 2017 року були передані до Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ для подальшого слідства.

«Зі свого боку нагадаємо, що інформацію зі згадуванням про присутність прізвища Пола Манафорта серед інших сторінок так званої «чорної бухгалтерії» НАБУ опублікувало у відповідь на численні запити українських та зарубіжних ЗМІ, щоб уникнути її спотворення та спекуляцій», - відзначають в бюро.

У НАБУ підкреслюють, що уряд США в цілому і Посольство США в Україні, зокрема, завжди підтримували Україну і НАБУ як інститут з моменту його створення в 2015 році.

«З боку міжнародних партнерів, які навіть у найважчі часи стояли пліч-о-пліч із бюро, було зроблено дуже багато для боротьби з корупцією в Україні. НАБУ цінує цей високий рівень довіри і дякує за підтримку всім міжнародним партнерам», - резюмують в бюро.

Раніше Луценко заявив, що він почав розслідування, чи не навмисне правоохоронні органи України «злили» фінансові звіти під час президентської кампанії 2016 року в США про екс-голову штабу Дональда Трампа Полу Манафорту, намагаючись вплинути на вибори на користь Хілларі Клінтон.

Також Луценко розповів про «список недоторканних» від посла США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: