Луценко закликав Кабмін передати контрабандну російську зброю ЗСУ

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував Кабміну ухвалити постанову про передачу контрабандної російської зброї Збройним силам України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував Кабміну ухвалити постанову про передачу контрабандної російської зброї Збройним силам України.

Корупція в оборонці: чим займаються ТСК та чим можуть допомогтиТимчасова слідча комісія Верховної ради має назвати причетних до корупції в обороні, заявив президент. Що належить до повноважень ТСК та чи здатні вони розслідувати корупцію, дізналися в експертів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на виступ Луценка на засіданні Кабміну в середу, 27 березня.

«Згідно з повідомленням контрозвідки, було зареєстроване ще у січні 2019 року кримінальне провадження - із 2007 року по теперішній час службові особи «Рособоронекспорту» з РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України вчинили незаконне переміщення через митний кордон України зброї та вибухових речовин, а саме - 36 зенітних ракет «земля-повітря» 5Б-27Д, які входять до складу ЗРК С-125 «Печора» в повному бойовому оснащенні», - повідомив генпрокурор.

Під час розслідування кримінального проваження було зроблено все для того, аби зброя РФ була передана нашим Збройним силам.

Тому, Луценко запропонував Кабміну сьогодні ухвалити відповідне розпорядження і передати контрабандну зброю, виявлену в Одеській області, до складу ЗСУ.

«На підставі арешту слідчим суддею предметів порушення митних правил вказане майно, боєприпаси і ракетний комплекс, пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до ЗСУ листа про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії, підписаного міністром оборони України. Хочу підкреслити, що в разі прийняття розпорядження уряду ЗСУ отримають на бойове чергування буквально в найближчий тиждень сучасний ракетно-зенітний комплекс в складі цілого дивізіону придатних для використання і бойового застосування ракет російського комплексу «Печора», - зазначив військовий прокурор Анатолій Матіос.

Відзначимо, що зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-125 «Печора» розроблявся як комплекс для боротьби з маловисотними пілотованими і безпілотними аеродинамічними цілями в діапазоні висот 20-18000 метрів, на дальностях 3,5-25 км. При проектуванні С-125 головним завданням була необхідність отримання достатньої точності наведення ракет в умовах віддзеркалень від земної поверхні.

Раніше в ГПУ прокоментували розслідування журналістів про корупцію в оборонній сфері.

Також нагадаємо, Луценко озвучив масштаби корупції в «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: