Макрон пообіцяв відновити Нотр-Дам за п'ять років

Читать на русском
За словами Макрона, французи повинні об'єднатися, щоб відновити собор. Президент анонсував, що Нотр-Дам де Парі буде відновлений протягом 5 років.

Президент Франції Еммануель Макрон після масштабної пожежі в Нотр-Дам де Парі звернувся до французького народу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Le Figaro.

Із Нотр-Дам де Парі вдалося врятувати деякі святиніЗа словами Шові, з палаючого собору вдалося винести терновий вінець Ісуса Христа, туніку Святого Людовіка, а також декілька картин.

За словами Макрона, французи повинні об'єднатися, щоб відновити собор. Президент анонсував, що Нотр-Дам де Парі буде відновлений протягом 5 років. Раніше повідомлялося, що на реставрацію собору піде мінімум 5-15 років і сотні мільйонів євро.

«Ми - народ творців і нам багато чого треба реконструювати. Так, ми відновимо Нотр-Дам і зробимо цей собор ще красивішим. І я хочу, щоб ці роботи були завершені через п'ять років», - додав він.

Нагадаємо, вчора горів Собор Паризької Богоматері. В результаті пожежі обвалилися дах і шпиль. Сама будівля сильно постраждала. За даними французьких ЗМІ, вдалося врятувати тільки 30% предметів мистецтва. Зокрема, Терновий вінець Ісуса Христа. Реліквії і предмети, які представляють цінність, тимчасово розміщені в мерії Парижа. Не постраждали 16 мідних статуй.

Додамо, до гасіння вогню було залучено 400 пожежників. Як повідомлялося, у пожежі постраждали двоє поліцейських і один пожежний.

Макрон заявив, постраждалий від пожежі собор Богоматері в Парижі буде відновлений. Вже на відновлення Нотр-Дам де Парі зібрали понад 700 млн євро.

Зазначимо, Собор Паризької Богоматері - є одним з найвідоміших культових споруд світу. Він є географічним центром не тільки Парижа, але і всієї країни. Саме тут знаходиться так званий «Нульовий кілометр», від якого ведуть відлік всі відстані у Франції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: