Макрон пообіцяв відновити собор Паризької Богоматері

Читать на русском
Президент підкреслив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію розвитку подій: вдалося врятувати фасад собору і його вежі.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що Собор Богоматері в Парижі, котрий постраждав від пожежі, буде відновлений.

Про це повідомляє Le Figaro у вівторк, 16 квітня, пише «Слово і Діло».

Президент підкреслив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію розвитку подій: вдалося врятувати фасад собору і його вежі.

«Ми всі разом відновимо цей собор», - заявив він.

Відзначимо, французьким пожежникам вдалося зберегти основну конструкцію собору Паризької Богоматері після пожежі. Обрушилися дах і шпиль собору. Раніше Макрон заявляв, що пожежа стала ударом для цілої нації, і що «горить частина нас».

«Нотр-Дам де Парі в вогні. Хвилювання цілої нації, всіх католиків і для всіх французів. Як і всім нашим співвітчизникам, мені сьогодні сумно бачити, як ця частина нас горить», - написав Макрон.

Раніше повідомлялося, що в результаті пожежі постраждав пожежний. Також в соцмережах опублікували відео пожежі всередині собору Нотр-Дам де Парі. У свою чергу, паризька прокуратура почала розслідування за фактом пожежі в соборі.

Нагадаємо, посла Франції обурив коментар українського політолога з приводу пожежі всередині собору Нотр-Дам де Парі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: