Із Нотр-Дам де Парі вдалося врятувати деякі святині

Читать на русском
За словами Шові, з палаючого собору вдалося винести терновий вінець Ісуса Христа, туніку Святого Людовіка, а також декілька картин.

З постраждалого від пожежі Нотр-Дам де Парі вдалося винести частину святинь.

Про це заявив ректор собору Патрік Шові, передає Le Parisien, пише «Слово і Діло».

За словами Шові, з палаючого собору вдалося винести терновий вінець Ісуса Христа, туніку Святого Людовіка, а також декілька картин. У той же час великі полотна були знищені пожежею.

Нагадаємо, сім'я французьких мільярдерів Піно, яка володіє аукціонним будинком Christie's, а також брендами модного одягу, включаючи Gucci та Yves Saint Laurent, виділила 100 млн євро на відновлення постраждалого від пожежі Нотр-Дам де Парі.

Станом на ранок 16 квітня пожежу в Нотр-Дам де Парі майже повністю загасили.

«Займання загашене. Ми продовжимо стежити за рештою осередками і охолоджувати гарячі конструкції, в тому числі несучі, щоб горіння не поновилося», - заявив представник паризьких пожежних Габріель Плюс.

Пожежа в Соборі Паризької Богоматері в Парижі почалася ввечері 15 квітня. В результаті спалаху будівля серйозно постраждала, зокрема були завалені шпиль та дах, пошкоджено внутрішнє оздоблення собору. Достовірної інформації про наслідки і можливого ​​підсумкового збереження будівлі поки що немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: