У Франції оцінюють збитки від пожежі в Соборі Паризької Богоматері

Читать на русском
У Франції продовжують оцінювати збитки через пожежу в Соборі Паризької Богоматері. Загалом вдалося врятувати не менш ніж 30 відсотків предметів мистецтва.

У Франціїі продовжують оцінювати збитки через пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила мер Парижа Анна Ідальго в Twitter.

Обвалився шпиль собору Паризької Богоматері – відео (доповнено)У соборі Паризької Богоматері, також відомому як Нотр-Дам де Парі, розташованому в центрі французької столиці, обрушився шпиль, горить весь каркас будівлі.

Повідомляється, що вдалося врятувати терновий вінець Ісуса Христа. Разом з іншими представляють цінність реліквіями і предметами він тимчасово розміщені в мерії Парижа. Зазначимо, що не постраждали 16 мідних статуй.

Доступ всередину собору, як і раніше, обмежений. Серйозну стурбованість у фахівців викликають різнокольорові вітражі. На думку ряду експертів, вони могли були бути частково пошкоджені через високу температуру під час пожежі. Знищений годинник, який знаходився зовні.

Під питанням залишається і стан ряду великих картин. Через великий розмір винести їх під час пожежі не представлялося можливим.

Загалом вдалося врятувати не менш ніж 30% предметів мистецтва. При цьому не вказується, чи йде мова тільки про предмети, винесені з собору або ж і про тих, які залишаються в будівлі і не постраждали від вогню.

Повідомляється, що на реставрацію собору піде мінімум 5-15 років і сотні мільйонів євро.

Державний секретар МВС Франції Лоран Нуньєс заявив, що роботи зі стабілізації в Нотр-Дамі займуть 48 годин.

Нагадаємо, через пожежу в соборі обвалились шпиль і дах. Пожежники встигли загасити одну з веж і фасад будівлі.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що постраждалий від пожежі собор Богоматері в Парижі буде відновлений. На відновлення постраждалого від пожежі Нотр-Дам де Парі родина французьких мільярдерів Піно виділила 100 млн євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: