Березовець видалив скандальний пост, в якому пов'язав пожежу в Нотр-Дамі із Зеленським

Читать на русском
Політтехнолог і ведучий телеканалу Прямий Тарас Березовець видалив свій пост, у якому пов'язав пожежу в Соборі Паризької Богоматері з Володимиром Зеленським.

Політтехнолог і ведучий телеканалу «Прямий» Тарас Березовець видалив свій пост, у якому пов'язав пожежу в Соборі Паризької Богоматері з Володимиром Зеленським.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Березовця в Facebook.

Він не вибачився за нього, але запевнив, що не хотів ображати почуття інших.

«Мій вчорашній пост щодо пожежі в Соборі Паризької Богоматері поширився як пожежа в соцмережах. Прокоментувала його і надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, в своєму Твіттері прокоментувала його як «ганьба». Все це вимагає пояснень з мого боку», - написав Березовець.

Він зазначив, що «Велика Французька революція дарувала світові три головні цінності, свобода, рівність, братерство - саме свобода, в т.ч. свобода слова, є непорушним принципом П'ятої республіки. Скандально відоме французьке видавництво Charlie Hebdo кілька років тому стало мішенню терористичної атаки через свої неоднозначні публікації. Проте, ніхто не поставив під сумнів право журналістів на свою суб'єктивну думку», - продовжив Березовець.

Він поцікавився: «Чим моє право як українського журналіста, відрізняється від прав моїх французьких колег? Чи був жарт за межею? Так, був. Але, відверто, чим він у принципі відрізняється від 90% жартів «95-го кварталу»?», - заявив журналіст-політтехнолог

«Тим не менше, президент Франції і посол в Україні визнали можливим сісти за один стіл із людиною, який є автором багатьох жартів, за які в Європі він давно б виявився без роботи? Хіба це я називав свою країну німецькою порноактрисою і порівнював жителів Західної України із розумово неповноцінними?», - додав він

За словами Березовця, в «століття інтерпретацій і напівправди» він має право на «особисту думку», не зважаючи на те, подобається вона іншим чи ні.

«Зараз вам не забороняють читати й дивитися ті чи інші речі. Ні, вам просто пропонують інтерпретацію», - зазначив він.

«Вчора фабрика тролів Зеленського спустила на мене всіх собак, розміщуючи абсолютно ідентичні пости одними словами в сотнях профілів. Діяли системно, нахабно, відкрито», - заявив Березовець, надавши скрін-шоти.

На його думку, «скоро з цією жорсткою реальністю доведеться зіткнутися будь-кому з вас, хто посміє висловити дещицю критики на адресу пана Зеленського»: мовляв, після виборів свободи слова зовсім не залишиться.

«Щодо Паризького собору, його втрата є безумовною трагедією для світової культури - і я сумую про його втрату разом із усією французькою нацією», - заявив Березовця.

«Я не мав наміру образити нічиї почуття. Собор в моєму пості був всього лише невдалою метафорою, і тому я видаляю свій неоднозначний жарт із минулого посту», - додав він.

Раніше президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з пожежею в Нотр-Дам де Парі.

Також нагадаємо, посла Франції обурив коментар українського політолога Березовця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: