Справа «Дубневича»: суд відпустив заступника директора заводу

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив змінили запобіжний захід заступника керівника заводу, якого підозрюють у заволодінні коштів УЗ.

Суд відпустив під особисте зобов'язання першого заступника директора Дніпропетровського стрілочного заводу Валерія Крячка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 12 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання САП про продовження домашнього арешту, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Ольга Ярова просила суд продовжити строк нічного домашнього арешту для Крячка. Проте суд відмовив у задоволенні клопотання, відпустивши його під особисте зобов'язання. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особа голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії ЦЗВ УЗ Андрію Степаненку, Тетяні Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Раніше суд продовжив слідство у справі «Дубневича». Також заступнику директора заводу Крячку скоротили обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: