У світі потроїлася кількість випадків зараження кором – ВООЗ

Читать на русском
У 2019 році кількість випадків захворюваності на кір у всьому світі збільшилася втричі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У 2019 році кількість випадків захворюваності на кір у всьому світі збільшилася втричі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє BBC із посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я, пише «Слово і Діло».

Хворих на кір в Україні більше, ніж в Європі. Чому українці бояться робити щеплення?За даними ВООЗ, хворих на кір в Україні більше, ніж у всій Європі. Причина - відмова від вакцинації. Про ситуацію поговорили з експертами.

ВООЗ зазначає, що попередні дані вказують, що у всіх регіонах світу спостерігаються спалахи захворюваності. В Африці спостерігається найбільше зростання – на 700%.

ВООЗ заявила, що реальні цифри можуть бути набагато більшими, оскільки тільки 1 із 10 випадків у світі фіксується статистикою. Україна, Мадагаскар та Індія найбільше постраждали від цієї хвороби з десятками тисяч зареєстрованих випадків на мільйон чоловік.

Спалахи кору також зафіксовані в Бразилії, Пакистані та Ємені, де сталося багато смертей – в основному серед маленьких дітей. Збільшення кількості випадків спостерігається й у країнах із високим рівнем охоплення вакцинацією, зокрема в США та Таїланді.

Раніше повідомлялося, що до США прийшла кір з України, її привезли хасиди.

Також в ЮНІСЕФ заявили, що Україна стала лідером за кількістю хворих на кір.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: