До США прийшов кір із України, його привезли хасиди – ЗМІ

Читать на русском
Мер Нью-Йорку Білл Білл де Блазіо оголосив обов'язкову вакцинацію і режим надзвичайного стану в галузі охорони здоров'я.

У деяких районах Нью-Йорка оголосили надзвичайний стан через різкий спалаху кору, який як підозрюють, потрапив до США з України.

Про це повідомляє Голос Америки в четвер, 11 квітня, пише «Слово і Діло».

«З початку цього року в США зафіксували 465 випадків зараження небезпечною інфекцією, майже 170 із них - в штаті Нью-Йорк, окрузі Рокленд, де мешкає значна кількість ультра-ортодоксальних євреїв. Це рекордні показники за останні 28 років», - наголошується в повідомленні.

До Нью-Йорку кір прийшов із України, повідомляє The New York Times.

Щорічно десятки тисяч хасидів їдуть до Умані на Черкащині святкувати єврейський новий рік. У минулому році дата припала на початок вересня, і декілька тижнів по тому спалах кору стався в Ізраїлі, а в жовтні хворобу зафіксували в Нью-Йорку. Видання пише, що додому вірус привезли саме паломники із України.

Мер Нью-Йорку Білл Білл де Блазіо оголосив обов'язкову вакцинацію і режим надзвичайного стану в галузі охорони здоров'я.

«Це єдиний шлях зупинити цей спалах і переконатися, що ті, хто не був щеплений, отримає вакцину. Людям критично важливо усвідомити, що вакцина від кору працює. Вона безпечна, ефективна, перевірена часом», - заявив мер.

Для всіх невакцинованих людей, які живуть, працюють або навчаються в ряді округів Нью-Йорку, оголосили обов'язкове щеплення від кору, паротиту та краснухи.

«Фізично змусити людей робити це не зможуть, однак за відмову обіцяють тисячу доларів штрафу. В кінці березня неімунізованим дітям заборонили відвідувати всі громадські місця», - уточнюється в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, в Міністерстві охорони здоров'я констатують, що рівень захворюваності на кір в Україні знову зростає.

Нагадаємо, в дитячому санаторії Бердянська зафіксовано спалах кору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: