Коломойський назвав терміни розгляду справи ПриватБанку

Читать на русском
Високий суд Лондона може почати розгляд справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови не раніше ніж у 2020 році.

Високий суд Лондона може почати розгляд справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови не раніше ніж у 2020 році.

Як пише «Слово і Діло», таку думку висловив один з екс-власників націоналізованого банку Ігор Коломойський в інтерв'ю програмі «Схеми».

Високий суд Лондона продовжив всесвітній арешт активів Коломойського та БоголюбоваВисокий суд Лондона за підсумками додаткових слухань 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 мільярди доларів.

«У цьому суді, я думаю, ми дійдемо до цього розгляду. Щоправда, він буде нескоро й, скоріш за все, вже за іншої влади в Україні: як прогнозують мені мої адвокати, це буде не раніше ніж у 2020 році», – сказав Коломойський.

При цьому Коломойський заявив, що він «дуже оптимістично налаштований» щодо підсумків справи, хоча сторони «не можуть заздалегідь знати, як вона закінчиться».

«Сторонам доведеться все відкрито показувати, розповідати, як було й чого не було», – зазначив він.

Коломойський уточнив, що активи екс-власників ПриватБанку не арештовані, а заморожені. При цьому сам Коломойський не реалізує ліміт на особисті витрати в сумі близько 20 тис. фунтів ($27 тис.) на тиждень.

«На сьогодні можна констатувати, що активи не арештовані, а заморожені. Ну, заморожені й заморожені – є певний судовий наказ, який ми намагаємося виконувати. Ба більше, ми зробили все, що потрібно, в тому числі розкрили свої активи», – сказав він.

У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського та Боголюбова, а також афілійованих із ними компаній. Як забезпечувальний захід англійський суд видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського та Боголюбова на суму понад $2,5 млрд.

За підсумками додаткових слухань щодо процесуальних питань у справі ПриватБанку щодо Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших пов'язаних із ними осіб, суд продовжив свій наказ від грудня 2017 року про всесвітній арешт активів до наступного відповідного наказу суду.

Нагадаємо, розслідування незалежної компанії Kroll підтвердило, що ПриватБанк був об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій до його націоналізації, що призвело до завдання збитків у розмірі 5,5 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: